Prime Minister’s visit in China

Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης στην Κίνα κυβερνητικού κλιμακίου υπό τον Πρωθυπουργό, ο φορέας του υπουργείου Οικονομίας για την προσέλκυση επενδύσεων και την προώθηση εξαγωγών, Enterprise Greece, σε συνεργασία με τον αντίστοιχο φορέα της Κίνας (China Council for the Promotion of InternationalTrade), διοργάνωσαν επιχειρηματικό φόρουμ με στόχο την τόνωση της ανάπτυξης (China- Greece MaritimeCooperation Forum to Fuel Growth). Παρουσία του κ. Σταθάκη, του Κινέζου υπουργού, Wang Hong και των επικεφαλής των οργανισμών προώθησης εξωστρέφειας των δύο χωρών, Χρήστου Στάικου και Jing Zengwei, υπογράφηκαν συμφωνίες συνεργασίας μεταξύ της ελληνικής εταιρίας Kaperoni BFG A.E. και κινεζικών επιχειρήσεων, που αφορούν στους τομείς των επενδύσεων, του real estate, του εμπορίου και των κατασκευών:
Η 1η συμφωνία υπεγράφη μεταξύ των Beijing Kai XinRong Investment Co., Ltd., Bin Tian Hui Ge (Beijing)Investment Consulting Co., Ltd και Kaperoni BFG S.A. Η συμφωνία αυτή αφορά στην κατασκευή του θεματικού πάρκου τουρισμού, τέχνης και πολιτισμού “Philoxenia” που θα κατασκευασθεί στην Αττική και θα δημιουργήσει πάνω από 1.000 θέσεις εργασίας.
Η 2η συμφωνία υπεγράφη μεταξύ των Sheng Ji Cang Logistics Co., Ltd. και Kaperoni BFG. Η Sheng Ji Cang Logistics Co., Ltd. είναι η εταιρία ανάπτυξης του World Commerce Valley – Yanjiao International Trade City στην Κίνα, η διοίκηση του οποίου υποδέχθηκε την προηγουμένη της υπογραφής της συμφωνίας, επίσημη ελληνική αποστολή με επικεφαλής τον κ. Δημήτρη Μάρδα, υφυπουργό Εξωτερικών και αρμόδιο για τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις. Στην αποστολή συμμετείχε και η Πρόεδρος του Ελληνοκινεζικού Κέντρου Επιχειρηματικότητας, κα Αφροδίτη Μπλέτα.
Η 3η συμφωνία υπεγράφη στη Σαγκάη μεταξύ Huamei Architectural Design Institute, Tianyan Culture Development Co., LTD και Kaperoni BFG S.A., αφορά στην κατασκευή 500 βιλλών στην περιοχή της Καρύστου οι οποίες θα αγοραστούν από κινέζους πολίτες που τα παιδιά τους θα σπουδάσουν στην Ελλάδα. Η 3η αυτή συμφωνία υπεγράφη παρουσία του Συμβούλου ΟΕΥ Α’ tης ελληνικής πρεσβείας στη Σαγκάη κ. Δημήτρη Μίχα, της Director of China Council for Promotion of International Trade (CCPIT) κας Laura Li Jie και της deputy director του CCPIT κας Anna Zhou. Η κατασκευή του μεγάλου αυτού οικιστικού έργου θα δημιουργήσει εκατοντάδες θέσεις εργασίας στην περιοχή της Ν. Εύβοιας.
Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων με τους επίσημους φορείς και εταιρίες real estate και hotel operators η Kaperoni BFG SA προώθησε ελληνικές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις στην περιοχή της Ν. Εύβοιας με έμφαση στην περιοχή της Ερέτριας. ημειώνεται ότι και η 4η συμφωνία που υπεγράφη στο Πεκίνο μεταξύ Sino-Greek Topolive International Trading Co., Ltd και της ελληνικής εξαγωγικής εταιρίας World Excellent Products S.A. είναι αποτέλεσμα της προώθησης των εμπορικών σχέσεων μεταξύ ελληνικών και κινεζικών επιχειρήσεων από την κα Νικολέττα Καπερώνη ως εκτελεστικής προέδρου της Ελληνοκινεζικής Ένωσης Εμπορικής, Οικονομικής και Πολιτιστικής Επικοινωνίας.